Втори информационен ден в трансграничния регион Силистра – Кълъраш

Maria Petrova Uncategorized @bg

Продължава информационната кампания “Седмица на предприемачеството в трансграничния регион Силистра- Кълъраш”, организирана от СНЦ “Паралел-Силистра” съвместно с български и румънски партньори. Дейностите са част от проекта „Предприемачество за младежка трудова мобилност“, финансиран от програма INTERREG 2014-2020 Румъния – България, който има за цел да подобри пригодността на младежите за трудовия пазар и да ги направи по-мобилни при търсене на работа в трансграничния регион.
В тази връзка поредното събитие от информационната кампания e “Информационен ден – Иновационен лагер” , което ще се проведе на 18 ноември 2017 г. в център АРГИ с начало 9.00 часа. За участие в него са поканени ученици от Професионална гимназия по икономика „Атанас Буров“ и Езикова гимназия “П.Яворов”. Младите предприемачи ще решават казуси под ръководството на ментори – представители на бизнес общността в Силистра. Събитието насърчава съвместната българо-румънска образователна схема “Предприемачество без граници”. Този модел насърчава не само обучението по предприемачество, но и чуждоезиковото обучение по български и румънски езици, както и практическите дейности за обмен и сътрудничеството с бизнес общността в трансграничния регион. Личния си опит като предприемач ще представи силистренецът Андон Симеонов, генерален директор за SoftServe Bulgaria.
http://www.capital.bg/biznes/intervjuta_i_komentari/2017/01/08/2895376_andon_simeonov_bulgariia_i_polsha_sa_nai-burzi/

Заповядайте на 18 ноември 2017 г. в център АРГИ с начало 9.00 часа или се присъединете към нас в 15.30, когато Андон Симеонов ще представи личния си опит като предприемач.

Диана Бебенова,
СНЦ “Паралел-Силистра”